ТОП-5 кращих сирів для смачної піци

Який сир найкраще підходить до піци? Варто зауважити, важливий факт: сир необхідно класти в 2 шари. Перший шар накриває корж відразу після томатного соусу, другий шар – зверху начинки.

Першим етапом сир кладуть для аромату і консистенції, другий етап призначений для насичення смаком і ароматом.

Нижче читайте про види сиру, які зможуть додати пряний або кислуватий смак. Все залежить від вашого бажання. Погодьтеся, що кожен кухар та піцайоло використовують свої хитрощі в приготуванні цієї страви. У даній статті мова йде про класичний рецепті.

Для чого необхідний перший етап закладки сиру

Отже, на першому етапі, на корж з томатною заправкою кладеться шар сиру. Для такого процесу підходять м’які сорти. Структура молодого м’якого сиру дозволяє ніжно плавитися і розтікатися по поверхні. Зауважте, підстава залишається з хрусткою скоринкою. Відбувається це все завдяки молодому дозріванню (до 15 днів) сиру. Наступний плюс м’яких сортів – їх нейтральний смак, який відмінно поєднується з усіма інгредієнтами.

Рекомендуємо використовувати для закладки в перший шар Моцареллу або Бринзу.

Характеристики Моцарелли.

Такий сорт, як Моцарелла, є одним з основних інгредієнтів італійського блюда. Його ніжна, пружна структура дозволяє в піці не розтікатися і утворювати м’яку скоринку на поверхні коржа. Ніжний, тонкий смак відмінно поєднується з основними продуктами, він здатний підкреслити кожен інгредієнт. Відмінною особливістю Моцарелли є відсутність запаху при нагріванні, як помічалося у багатьох сирів.

У чому особливість Бринзи.

Даний сорт нагадує Моцареллу своєї тягучість і здатністю плавитися. Якщо ви додасте Бринзу в блюдо, ви зможете відчути вершковий смак. Завдяки вмісту солі в Бринзі, піца стає ароматної з насиченим смаком. «Родзинкою» Бринзи можна вважати низький вміст в ній калорій, приблизно 260 ккал. Часто дієтологи рекомендують страви з вмістом Бринзи при дієті або при підтримці спортивної форми.

У чому секрет ароматного смаку піци – у другому шарі сиру

Наступний етап закладки сиру служить фінальним штрихом для додання приємного кольору, насиченого смаку і тягучої текстури страви. Рекомендуємо використовувати дозрілі, тверді сорти. Їм потрібен час для дозрівання, приблизно близько півроку. У таких сирів присутній насичений, пікантний, пряний смак. Саме таке поєднання здатне зробити блюдо смачним, яке хочеться негайно з’їсти. 

Другий шар сиру необхідно натерти на тертці і просто засипати зверху начинки і всіх інгредієнтів. При запіканні, на поверхні утворюється апетитна, хрустка скоринка. Піца готується швидко, тому сир встигає трохи розплавитися, але не засохнути – це найголовніший пункт правильного приготування італійського блюда.

Рекомендуємо використовувати такі сорти, як Маасдам, Пармезан і всі види Голландських сирів.

Найпопулярніший сорт сиру в Італії – Пармезан. Він вдало поєднується з основними інгредієнтами піци: м’ясом, ковбасою, помідорами, грибами. Це один з відповідних сортів для приготування піци. Завдяки своїй твердій структурі, він не встигає повністю розплавитися, утворюючи пікантний смак і красиву скориночку.

Маасдам можна охарактеризувати, як напівтвердий сорт. Він володіє горіховим смаком і підходить для приготування піци. Витриманий Маасдам повинен бути 6 міс. Основний «родзинкою» Маасдам служить здатність плавитися і утворювати на поверхні коржа рум’яної скоринки.

Всіми улюблені Голландські сорти славляться своїм смаком. З таким продуктом страва має пікантний аромат, відчуваються вершкові нотки. Зауважте, саме Голландські сорти підходять для першого і другого шару. Вони відмінно поєднуються з овочами, що порадує гурманів овочів і вегетаріанців.

Вывод: зауважте, приємний смак, пікантність і структура піци залежать від витримки і якісного виконання.

Важно:Багато хто віддає перевагу готувати улюблене блюдо в будинку, з приготованого своїми руками тіста та свіжих продуктів. Для приготування тіста необхідно знати кілька правил. Ми хочемо поділитися рецептом легкого, смачного, бездріжджового тіста. Для приготування необхідно: змішати пшеничне борошно, тепле молоко, 2 яйця, дрібку солі, 2 ст.л. рослинного масла. Спочатку інгредієнти (сухі і рідкі) змішуються в окремих ємностях, потім акуратно перемішуються. Вимішуйте 10 хв, 15 хв дайте тесту відпочити. Залиште його в сторону і накрийте серветкою. Все, тісто готове. Додавайте необхідні інгредієнти, і в духовку! Смачного.

Published by

Related Posts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *