Як приготувати класичний «Грецький салат»

Складові

  • 2 помідори;
  • ½ огірка;
  • ½ перцю (зеленого);
  • 1 перець (червоний);
  • ½ фіолетової цибулини;
  • ½ чашки оливок;
  • 100 гр сиру фета;
  • орегано (1/2 щіпки).

Для соусу необхідно добре перемішати всі інгредієнти в банці із закритою кришкою:

  • 1,5 ст. л. оливкового масла;
  • 0,5 ст. л. винного червоного оцту;
  • ½ ч.л. сушеного орегано;
  • 1 ст. л. свіжо вичавленого соку лимона;
  • 0,5 ч.л. нарізаної зелені (петрушки);
  • 1,5 зубчика дрібно подрібненого часнику
  • сіль, перець за смаком.

Етапи приготування

  1. Овочі добре вимити і просушити рушником.
  2. Помідори потрібно порізати дольками, огірок – шматочками.
  3. Перці розрізати на дві частини, вийняти жилки і насіння і нарізати невеликими смужками.
  4. Фіолетовий цибулю очистити, помити, насухо витерти і нарізати тонкими півкільцями.
  5. Далі пересипаємо овочі в красиву тарілку, зверху прикрашаємо оливками і кладемо фету.
  6. Присипаємо все зверху орегано.
  7. Соус добре перемішайте і заправте салат.

Все готово, будь ласка, до столу. З даної кількості інгредієнтів виходить 2 порції страви. Його харчову цінність дивіться в таблиці нижче.

Nutrition Facts
Serving Size
Servings Per Container 2

Amount Per Serving
Calories 300 Calories from Fat 54
% Daily Value*
Total Fat 6,4g 9%
Saturated Fat 8g 40%
Trans Fat g
Cholesterol mg 0%
Sodium mg 0%
Total Carbohydrate 4,1g 1%
Dietary Fiber g 0%
Sugars g
Protein 2,5g 4%

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs.

Завдяки вмісту в салаті сиру, він є енергетично насиченою стравою. Їжте із задоволенням.

Опубликовано

Похожие сообщения

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *