Як приготувати правильний стейк? Як вибрати м’ясо для приготування? Ці та інші питання часто задуют любителі стейків. Багато хто заперечать: купив м’ясо, кинув на сковорідку, підсмажив – ось вам і стейк. Ні тут то було. Якщо ви хочете, щоб ваш стейк відповідав усім вимогам, стандартам, і був не гірше, ніж в улюбленому кулінарному шоу, тоді до приготування необхідно поставитися з усією серйозністю.
Які бувають стейки
- Соковите м’ясо з жирком виходить з подлопаточной частини, воно називається Рибай.
- М’ясо з кісткою, з спинної частини, носить назву клаб-стейк.
- Ніжний стейк, без крові – це філе-міньйон.
- Шатобріан характеризується подачею, його викладають в довжину.
- Шматочки вирізки для приготування медальйонів називають Торнедос.
- Тверде, смачне, «чоловіче» м’ясо з пашини називається скирти-стейк.
- Соковитий, жирний шматок, розділений Т-образної кісточкою – це Портерхаус-стейк.
- Тазостегнова частина, вирізана колом, називається Раундрамб-стейк.
- Філейна смуга вирізки носить назву Стріплойн-стейк.
Поради щодо вибору м’яса
Різновидів стейків багато, але кожне м’ясо готується по-різному, подається і презентується безумовно, до випадку. Наприклад, Рибай – жирне м’ясо з вирізки готується легко, в той же час воно смачне. А ось Стріплойн-стейк завжди пропонують відвідувачам в стейк-хауса. Ніжний, смачний, не жирний, що тане в роті шматочок – це філе-міньйон.
Так як же все-таки вибрати м’ясо?
Спеціаліст в галузі скотарства, Р. Айріон, директор асоціації скотарів виробників яловичини рекомендує звернути увагу на такі фактори:
- при купівлі м’яса звертайте увагу на товщину шматка, купуйте шматочки не менше 2 см;
- купуйте м’ясо в м’ясних крамницях, а не в супермаркетах;
- віддавайте перевагу свіжому м’ясу, без запаху аміаку;
- ігноруйте написи без ГМО, екологічне м’ясо;
- вибирайте жирні шматочки, жир надає стейку аромат і особливий смак;
- купивши м’ясо, пощупайте його, якщо пальці липнуть до шматка, це не свіжий продукт, він скоро пропаде;
- при готуванні стейків з кров’ю, необхідний термометр для регулювання температури (51 градус);
- якщо ви сумніваєтеся, купіть Рибай – це оптимальний вибір.
Айріон впевнений: Рибай – найулюбленіший стейк будь-якого кухаря, він легкий в приготуванні. У той же час він соковитий, смачний, ароматний. Смачного.
Опубликовано